Ревю на Sony Xperia XZ Premium

Смартфона на Sony – Xperia XZ Premium е апарат от сравнително висок клас, който значително надгражда версията XZ. Първите впечатления от устройството оставят в потребителя усещането на характерния за компанията стил и дизайн, но пък е интересно решението на производителя, да направи смартфона значително по-обемист от своя предшественик, както и по-тежък. Sony Xperia XZ Premium е по-голям дори от Samsung Galaxy S8, което има както своите плюсове, така и недостатъци.

Премиум версията се различава от XZ и по стъкления огледален гръб на апарата, който изглежда добре, но лесно се зацапва при ползване, въпреки Gorilla Glass 5, но подобен проблем е налице и при значително по-скъпите телефони, като например Iphone X. Sony са се погрижили повърхността да е достатъчно защитена от надраскване (лицевата част и гърба), като защитен е целия корпус от прах и вода.

Камерата на Xperia XZ Premium се намира в горния ляв ъгъл, където е и LED светкавицата заедно с различните видове сензори. Бутона Power и тук е поставен от дясната страна на смартфона, с наличен в него сензор за пръстов отпечатък. Отново е изведен физически бутон за активиране на камерата, слотовете за microSD и nanoSIM картите е поставен от дясната страна.

Дисплея на смартфона използва технологията на Sony – Bravia TV, която позволява апарата да предава видео със супер качество от 4К. При разработването му компанията е предоставила възможност за значителни потребителски настройки, като голям плюс е опцията телефона да се използва достатъчно добре и с ръкавици.

Батерията е малко по-голяма от тази използвана във версията Xperia XZ, но пък по-големия екран на Premium разходва достатъчно енергия и като цяло издръжливостта е сравнително същата.
Смартфона се задвижва от операционна система Android 7.1 с инсталиран Qualcomm Snapdragon 835 процесор с осем ядра. Вградената памет на Premium модела е 64 GB, с възможност за разширение до 256 GB чрез microSD карта. Апарата е с размери 156x77x7.9 мм и тегло от 195 грама.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*